dijous, 26 d’abril del 2012


"A mi tant se me'n fot que hi hagi més d'un món al món i que cadascú s'hagi de quedar al seu. No vull que el meu món sigui un subconjunt A que no presenti cap intersecció amb d'altres (B, C, D), no vull que el meu món sigui un solitari diagrama de Venn dibuixat a la pissarra, un conjunt buit." 
Pàg. 63.

"Som capaços d'enviar avions supersònics i coets a l'espai, som capaços d'identificar un criminal a partir d'un cabell o d'una partícula minúscula de pell, de crear un tomàquet que dura tres setmanes a la nevera sense arrugar-se gens i de guardar milions de dades en un xip microscòpic. Som capaços de deixar morir gent al carrer."

Pàg. 68

"Quan al vespre el pare arriba a casa l'assalto amb preguntes a les quals no sempre sap com respondre, aleshores busca als llibres o a Internet, mai no abandona, fins i tot quan està molt i molt cansat. L'altre dia li vaig preguntar què volia dir "tel·lúric", de seguida vaig veure que més aviat tenia ganes d'obrir la tele i mirar una bona sèrie amb polis moderns que es passen el dia resolent enigmes i empaitant criminals, però que tenen maldecaps com tothom, i històries d'amor, també; amb tot això no va impedir que anés als llibres per donar-me una definició exacta."

 Pàg. 80.




No i jo
Delphine de Vigan

16 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

T'està agradant, eh?

Uns fragments realment engrescadors!

Crec que haurem de muntar una altra festa amb intercanvi de llibres, a veure si aquest cop em toca a mi... :) he, he, he...

el paseante ha dit...

Coi, me'l faràs robar a la Casa del Llibre (a les dues del migdia els vigilants van a dinar i no tornen fins a les tres i cinc minuts -ho tinc estudiat). I que bonic aquest post de l'avi i la pinassa. Sóc molt fan teu.

Eli ha dit...

Oh..... Et va tocar a tu???? ;))))
Li vaig dedicar un post en el seu dia... em va encantar!!!! I tot i que em va costar desprendre'm d'ell, vaig pensar que seria bo poder transmetre les mateixes bones vibracions/sensacions que m'havien captivat a mi...
Celebro que l'estiguis disfrutant!!!! ;)
Un petó maca!

Laura T. Marcel ha dit...

Com diu la Carme, quins fragments més engrescadors.
El primer m'ha fet riure perquè he pensat que l'autora havia patit la teoria del conjunts a matemàtiques com els de la meva generació (tu segur que no ho has fet això). De fet ara ja no ho pateix ningú, però ves per on que fins i tot això crea inspiració a l'hora d'escriure una novel·la...

Ariadna ha dit...

Si m'haig de guiar pels fragments que has triat, diria que sembla prou interessant. Me l'apuntaré a veure si el trobo.
Ptnssssss

Eli ha dit...

Ai! Es que m'ha fet gràcia que t'estigui agradant tant el llibre... La veritat és que a mi em va encantar, i ara he volgut fer un "remember" i cercar el post que li vaig dedicar en el seu moment....
Aqui va: http://somriueselmillorquepotsfer.blogspot.com.es/2010/11/no-i-jo.html

Un plaer haver conegut a tants blocaires, molts de vosaltres desconeguts per mi!
Fins la propera! ;)

khalina ha dit...

fa molt bona pinta aquest llibre.

M'ha agradat moltíssim el post de l'avi. Es preciós :)

Gerònima ha dit...

Carme, m'està ENCANTANT!!!!

Paseante, ... gràcies. :)

Eli, quina alegria m'has donat quan he llegit el post que dius! ja ja ja! brutal!!!! No només estic llegint el llibre que tant et va agradar sinó que estic llegint el teu llibre! Ho trobo especialment bonic. Sobretot quan arribo a les pàgines amb la punteta doblegada! ja ja ja! Gràcies per portar-lo a la trobada i compartir-lo! mai millor dit!!

Laura T Marcel, EVIDENTMENT! he estudiat la teoria dels conjunts! ja ja ja!

Ariadna! te'l recomano de totes, totes!

Khalina, gràcies!

Gerònima ha dit...

I jo segueixo. Bé, segueix la Delphine:

"I si decidíssim anar en contra del que s'ha de fer i no s'ha de fer, si decidíssim que les coses poden ser d'una altra manera, encara que siguin molt complicades i sempre molt més que no ens pensàvem. Heus aquí la solució. L'única."
Pàg 91.

"Sé que de vegades és millor quedar-se així, a l'interior d'un mateix, tancat. Perquè només cal una mirada per vacil·lar, només cal que algú et doni la mà per sentir com en som, de fràgils, vulnerables, i que tot s'esfondra com una piràmide de llumins."
Pàg. 100


"La No és al llit, jo tanco la porta del despatx, li apago el llum, comença una nova vida per a ella, n'estic segura, una vida a recer, jo sempre seré aquí, al seu costat, no vull que mai més se senti sola, vull que se senti amb mi."
Pàg. 101.

Gerònima ha dit...

"Quan ens va donar més detalls, el pare per un instant va fer una cara de pensar que no era l'ideal, però estava tan contenta que ningú no s'hauria atrevit a esguerrar la joia que sentia, ni a manifestar una observació discordant, encara que fos mínima"
Pàg. 123

"I quan em sorprèn la mirada, li creix un somriure als llavis, increïblement dolç, assossegat, aleshores penso que tenim la vida, tota la vida davant nostre."
Pàg. 126

Gerònima ha dit...

"Quan parla amb la mare, vigila, no diu tantes paraules gruixudes. I jo m'adono com s'hi dirigeix la mare. Als divuit anys la gent és adulta, es nota en la manera com parlen, en certs aspectes, la distància, no com quan s'adrecen a un nen, no només és una qüestió de contingut, sinó també de forma, una manera de posicionar-se d'igual a igual, així parlen la mare i la No, en un to particular, i confesso que això em fereix una mica, com si em clavessin agulles al cor."
Pàg 130.

"Alguns secrets són com fòssils i passat un temps les pedres es fan massa feixugues per poder-les tombar. Vet aquí com són les coses."
Pàg 137.

"... amb el que acabava de dir m'havia cobert de glòria. Sovint lamento que no puguem esborrar les paraules a l'aire, com al paper, que no existeixi un bolígraf especial que agitaríem per sobre el cap a fi de suprimir les paraules maldestres abans de ser escoltades."
Pàg. 138

Pons ha dit...

no volia dir "csi" i fer publicitat de la serie? xD

Gerònima ha dit...

Pons, :)

El veí de dalt ha dit...

El vaig resenyar en el seu dia...
T'hi veig, fent de JO.

fanal blau ha dit...

Vaig tard, però a mi aquesta lectura em va entusiasmar...
Un petó, o dos!
:)

Gerònima ha dit...

Veí! buscaré la teva ressenya... a veure que en vas dir... :)
I la Jo és 100.000 vegades més llesta que jo! Però gràcies! m'ho he pres com un "piropu"!

Fanalet! així com a mi! i si he de triar, em quedo amb dos! :)